Breaking News

1. kolo korfbalových líg na Slovensku

Prvé kolo slovenskej korfbalovej ligy vo všetkých vekových kategóriách sa odohralo už tradičným turnajovým systémom 11.novembra 2018 v športovej hale v Prievidzi. V 4 juniorských kategóriách sa odohralo úctyhodných 28 zápasov. Korfbalový maratón odštartovali najmladší hráči do 11 rokov. V tejto kategórii sa do ligového ročníka doteraz prihlásilo 5 tímov. Každé družstvo odohralo 4 zápasy, pre viacerých hráčov to boli ich vôbec prvé zápasy v korfbalovej kariére. Na deťoch bolo vidno veľa elánu a radosti z hry, o to viac sa tešili keď sa im podarilo streliť aj kôš. Víťazom prvého kola bol tím SKK Dolphins PD Dobšinského JKBOZ A.

V kategórii do 13 rokov súperili 3 tímy, dvakrát sa postavili proti každému súperovi. Najviac sa darilo hráčom z tímu ZŠ Piaristická Prievidza A, ktorý žiadny zápas neprehrali, takže majú na konte 3 výhry a jednu remízu s tímom z Nitry. Výsledky v tejto kategórii boli najtesnejšie, čo svedčí o veľkej vyrovnanosti hráčov do 13 rokov.

Kategória do 15 rokov mala takisto 3 tímy, jednoznačným víťazom sa stali žiaci zo ZŠ Dobšinského, ktorým sa podarilo vyhrať všetky 4 zápasy. Naopak viac zabrať musia členovia tímu z Nitry, ktorí majú na konte iba jeden bod za remízu so ZŠ Piaristická z Prievidze.

Poslednou juniorskou kategóriou je U17, kde hráči hrajú už iba na jeden kôš, štyria na štyroch. Dominovali opäť juniori z SKK Dolhpins PD Dobšinského JKBOZ, Nitry a Piaristi dokázali vyhrať po jednom zápase a sú tak na delenom druhom mieste spoločne.

Dlhá korfbalová nedeľa bola zakončená 6 zápasmi seniorskej ligy. Na úvod zaskočili hráči KK SPU Nitra domácich SKK Dolphins Prievidza a podarilo sa im zvíťaziť v prvom zápase sezóny 11:5. Druhý prievidzký tím Pampúch tesne porazil Nitranov 13:12 po výbornej streľbe z diaľky tradičných opôr žltomodrých. Dolphins vo zvyšných zápasoch potvrdili úlohu favorita a vyhrali 2 zápasy čím sa bodovo dotiahli na SPU Nitra. Bez výhry tentokrát ostal tím Animus Nitra, ktorý má vo svojom kádri prevažne nováčikov a ešte len zbiera zápasové skúsenosti.

Ďalšie kolo juniorských kategórií sa odohrá 8.decembra v Nitre.

Nadchádzajúce udalosti