Breaking News

Žiacka liga pokračovala ďalším kolom v Nitre

Uplynulú sobotu sa v Nitre stretlo 25 tímov v piatich vekových kategóriách, ktoré absolvovali korfbalový maratón. Na palubovke Mestskej športovej haly sa odohralo 48 zápasov, ktoré priniesli veľmi napínavé a zaujímavé zápasy.

V kategórii do 9 rokov sa stretli štyri tímy z nitrianskeho klubu. Najviac sa darilo tímu z KK SPU Nitra –  Benkova, ktorá nenašla na tomto turnaji premožiteľa a zvýšila aj svoj náskok v celkovom poradí ligy. Jej najväčším prenasledovateľom je KK SPU Nitra – Golianovo. Strelecky sa v tomto kole najviac darilo Matúšovi Macákovi, Nine Kaurin a Dominikovi Hrozenskému (všetci Benkova), ktroí nastrieľali po 5 košov. Celková tabuľka strelcov je veľmi vyrovnaná a až 5 hráčov z troch rôznych tímov je v rozpätí 14-12 košov. Posledné kolo ligy bude o dva týždne veľmi zaujímavé.

Výsledky, tabuľky a strelci U9

Z kategórie do 11 rokov na poslednú chvíľu vypadlo zo zdravotných dôvodov niekoľko tímov a tak sa nastúpilo na palubovky 5 tímov. KK SPU Nitra Benkova dominovala aj v tejto kategórii, ich B tím dokonca porazil aj svojich skúsenejších kolegov. Sekudoval im opäť KK SPU Nitra Golianovo, ale prekvapujúcou remízou s Lapášom zostal na treťom mieste. Štvrté miesto si zabezpečil tím SKK Dolphins Prievidza. Najlepšími strelcami turnaja sa stali Marcus Chudý (Benkova B) s 12 košmi, celkovo nastrieľal už 35 košov. Z dievčat sa v tomto kole darilo Nine Kaurin (Benkova A), ktorá nastrielala 10 košov.

Výsledky, tabuľky a strelci U11

Najbohatšia zastúpenou bola opäť kategória do 13 rokov. 8 tímov bolo rozdelených do 2 skupín a následne sa odohrali zápasy o umiestneni. Dominanciu v tomto roku potvrdil tím KK SPU Nitra A, ktorý opäť prešiel turnajom bez zaváhania, aj keď niektoré zápasy boli veľmi vyrované. V druhej skupine sa darilo najviac tímu Nedožery – Brezany A, ktorý obsadil 2. miesto. V súboji o 3. miesto v nitrianskom derby zvíťazil KK SPU Nitra Lapáš A nad KK SPU Nitra B. Tím zo Senca si výhrou 6:3 v súboji o 5. miesto poradil s Lapášom B. Najdramatickejší bol zápas o 7. miesto, kde SKK Dolphins Prievidza vyhrala až po penaltovom rozstrele a na ôsme miesto odsunula B tím z Nedožier – Brezian. V tomto kole sa 11x strelecky presadili Andrej Dobiš (Nitra A) a Petra Šimová (Nedožery A). Celkovo sa v tomto ročníku darí najviac Nikolasovi Milkovičovi (Nitra A, 41 košov) a Natálii Darnadiovej (Nitra A, 32 košov)

Výsledky, tabuľky a strelci U13

Do 15 rokov bolo v akcii 5 tímov. Opäť sa na poslednú chvílu odhlásilo viacero tímov a tak bojovali o body do tabuľky tímy z Nitry a Prievidze. SKK Dolphins Prievidza A vrátilo prehru A tímu z Nitry a zdramatizovalo boj o titul v tejto kategórii. B tím z Prievidze si poradili s ďalšími dvomi nitrianskymi tímami a výrazne prehovoril do celkového poradia. V záverečnom kole budú bojovať o bronzové medaily až štyri tímy.  Strelecky sa najviac darilo Davidovi Vrškovi z Prievidze (11 košov v tomto kole), ktorý si zvýšil náskok v celkovej tabuľke strelcov na rozdiel piatich bodov. Spolu nastrieľal 23 košov.

Výsledky, tabuľky a strelci U15

Najstaršia kategória do 17 rokov bola v jasnej záležitosti tímu SKK Dolphins Prievidza A, na druhom mieste sa umiestnil KK SPU Nitra a tretiu priečku si zabezpečil SKK Dolphins Prievidza B. Strelecky si výrazne pomohol Patrik Kocúr (Prievidza A), ktorý si 9 košmi na turnaji navýšil náskok a jeho 27 bodov v tomto ročníku bude pravdepodobne nedostihnuteľných.

Výsledky, tabuľky a strelci U17

Posledné kolo Slovenskej žiackej korfbalovej ligy sa uskutoční 14.5. v Prievidzi, kde sa rohodne o majstrovských tituloch aj najlepších strelcoch. Veľmi potešiteľné je, že v tomto ročníku máme v žiackych ligách zapojených viac ako 300 korfbalistov z 34 tímov z 9 miest a obcí. Veríme, že v najsledujúcej sezóne sa k nám pripoja aj ďalšie tréningové skupiny, ktoré fungujú v ďalších mestách na Slovensku.

 

Nadchádzajúce udalosti