Breaking News

V slovenskej korfbalovej lige žiakov sa počas víkendu najviac darilo Nitre

Uplynulý víkend sa v Nitre odohral ďalší turnaj slovenskej žiackej korfbalovej ligy. Prvýkrát v tejto sezóne sa turnajov zúčastnili tímy z Komárna a historicky prvýkrát sa zapojili do líg aj deti zo Senca. Viac ako 220 detí absolvovalo korfbalový maratón, ktorý vyvrcholil napínavými finálovými súbojmi.

V najmladšej kategórii do 9 rokov bolo v akcii 5 tímov. V tomto kole sa najviac darilo tímu KK SPU Nitra – Golianovo, ktoré nestratilo počas turnaja ani bod. V tesnom závese, keď vzájomný zápas prehrali iba o jeden bod skončila na druhom mieste ZŠ Benkova z nitrianskeho klubu. Nasledovali ďalšie dva nitrianske tímy z Lapáša a najmenej sa darilo deťom z hosťujúceho maďarského VSD Dunakeszi. V celkovej tabuľke sezóny je na čele Benkova, pred Golianovom a Lapášom B. Strelecky sa najviac na turnaji darilo Viliamovi Majerníkovi (KK SPU Nitra – Golianovo), ktorý skóroval 14 košov a vedie aj v celkovej tabuľke strelcov. Na druhom mieste je najlepšia strelkyňa Miriam Janásová (KK SPU Nitra – Lapáš B) s 12 košmi.

Výsledky a strelci U9 – 2.kolo, celkovo

Kategória do 11 rokov bola rozdelená na dve skupiny po tri tímy. Zopakovalo sa finále z predchádzajúceho turnaja, keď sa opäť stretli tímy z KK SPU Nitra – Lapáš a Golianovo. Na minulom turnaji rozhodli o víťazovi až penalty a rovnaký scenár sa zopakoval aj v Nitre. Tentokrát sa víťazom stalo Golianovo, keď rozhodujúcu penaltu premenila Vanessa Pavelková, ktorá odohrala svoj prvý turnaj v živote. Oba tímy sú spoločne na prvom mieste v celkovej tabuľka a o majstrovi sa rozhodne v nasledujúcih turnajoch. Aj zápas o 3. miesto bol napínavý až do konca, KK SPU Nitra – Benkova A si zabezpečili bronzové medaile tesným víťazstvom s Prievidzou 3:2. Na piatom mieste skončil B tím Benkovej, ktorý si poradil s VSD Dunakeszi. Strelecky explodoval na turnaj Nikolas Milkovič (Golianovo), ktorý skóroval 15x a s celkovými 19 košmi je celkovo na druhom mieste za strelecky veľmi disponovaným Marcusom Chudým s Benkovej (celkovo 23 košov).

Výsledky a strelci U11 – 2. kolo, celkovo

Najbohatšie obsadenou kategóriou bola štandardne U13. Tímy sa rozdelili na dve skupiny po 4 tímy a následne odohrali krížové zápasy o celkové umiestnenie. Suverénom tejto ligy je KK SPU Nitra A, ktorej priemerný nástrel je takmer 15 košov na zápas. Vo finále jej nestačil ani víťaz B skupiny, maďarský VSD Dunakeszi. Za vedúcim tímom je v celkovom hodnotení obrovská tlačenica a tímy na 2. – 5. mieste delí iba jeden bod. Nedožerské derby v zápase o 3. miesto priniesol výhru A tímu. Naopak nitrianske derby o 5. miesto bolo korisťou Lapáša. Nováčik zo Senca si pripísal v poslednom zápase vzácne víťazstvo a obsadil 7. miesto v tabuľke. Mladá vychádzajúca hviezdička Nikolas Milkovič nastrieľal spoločne s jeho tímovým kolegom Andrejom Dobišom, aj v tejto kategórii najviac bodov na turnaji (18) a celkovo vedie s nástrelom 35 košov. Na druhom mieste v celkovej tabuľke strelcov je Natália Darnadiová s 29 košmi.

Výsledky a strelci U13 – 2. kolo, celkovo

7 tímov si zmeralo sily v kategórii do 15 rokov. Očakávané finále Nitra A – Prievidza A prinieslo výborný korfbal. V akcii sme mohli sledovať viacerých úspešných reprezentantov z júlových ME. Tesné víťazstvo si zabezpečil domáci tím. Úspech Nitry podčiarkol výhrou v zápase o 3. miesto ich B tím, ktorý porazil hosťujúcich VSD Dunakeszi 3:2. V miniskupine o 5. – 7. miesto sa najviac darilo SKK Dolphins Prievidza B, pred Sencom a C tímom z Nitry. Vsietenými 10 košmi na tomto turnaji a celkovo 13 bodmi v sezóne sa na prvé miesto v streleckej tabuľky vyšvihla stále iba 12 ročná Alexandra Kopálková (Nitra B), za ktorou v tesnom závese (12 bodov) nasledujú skúsení Dávid Vrška (Prievidza A) a Matúš Jančovič (Nitra A).

Výsledky a strelci U15 – 2. kolo, celkovo

Najstaršia kategória do 17 rokov mala 6 účastníkov. Veľké prekvapenie sa udialo na úkor favorita SKK Dolphins Prievidza A, ktoré zaváhalo v súboji proti VSD Dunakeszi a pripravilo sa o možnosť bojovať o prvú priečku. Finále odohrali Maďari proti domácemu KK SPU Nitra a vybojovali si cenné prvenstvo. V zápase o 3. miesto porazilo prievidzské Áčko svoj B-tím. Komárňanské derby o 5. miesto vyznelo lepšie pre B tím. Strelcom turnaja aj celkovej sezóny je Patrik Kocúr (Prievidza A) s 18 bodmi, pred trojicou 7 bodovým prenasledovateľov Tamarou Milkovičovou, Matúšom Jančovičom (obaja Nitra) a tímovým kolegom Borisom Grolmusom.

Výsledky a strelci U17 – 2. kolo, celkovo

Aj napriek vysokej chorobnosti a viacerým zraneniam sa podarilo zorganizovať kvalitný turnaj s bohatou účasťou. Do konca sezóny nás čakajú ešte dve ligové kolá, ktoré rozhodnú o majstroch v sezóne 2022/23.

Nadchádzajúce udalosti