Breaking News

Úvodné kolo ligy vyhrali obhajcovia titulu

Tri tímy rozohrali úvodné kolo 1. Slovenskej národnej korfbalovej ligy. Vlaňajší titul obhajuje SKK Dolphins Prievidza, ktorý do ligy postavil dva tímy.

V úvodnom zápase sa domáci KK SPU Nitra privítal SKK Dolphins Prievidza Tatran, ktorý bol zložený prevažne z juniorských reprezentantov. Od úvodu stretnutia si Nitrančania vypracovali mierny náskok, ktorý si udržiavali počas celého stretnutia. V záverečnej štvrtine sa na palubovky dostali aj juniori nitrianskeho klubu. Zápas skončil výsledkom 7:12 v prospech Nitry.

Druhý zápas priniesol prievidzské derby Baník – Tatran. Na úvodný kôš sme čakali viac ako šesť minút a prekvapujúco išli do vedenia mladíci z Tatrana. Potom však zabrali skúsenejší baníci a skóre otočili. Do konca zápasu priebeh kontrolovali a pripísali si výhru 16:4.

Šláger sa očakával v poslednom zápase dňa. Otázkou bolo, či dokážu domáci potrápiť favorizovaných Prievidžanov. Zápas začali lepšie hráči Nitry, ktorí ovládli prvú štvrtinu a viedli 4:1. Tempo v druhej časti však neudržali, Prievidžania spresnili streľbu a otočili v druhej časti skóre zápasu. V záverečných dvoch štvrtinách náskok mierne navýšili a po výhre 7:16 sa pevne usadili na čele tabuľky.

Zápasy priniesli pekný korfbal aj napriek maródke a zdravotným problémom v tímoch. Ďalšie kolo 1.SNKL bude pokračovať po Novom roku.

SKK Dolphins Prievidza Tatran – KK SPU Nitra 7:12 (1:5, 1:1, 1:2, 4:4)

PD: Patrik Kocúr 2, Eva Habaníková, Karolína Kleinová, Benjamín Leporis, Vít Leporis a Róbert Mojžiš po 1

NR: Timea Darnadiová 4, Lea Kukurová, Andrea Holotová, Róbert Sonnenschein a Peter Levčík po 2

SKK Dolphins Prievidza Baník – SKK Dolphins Prievidza Tatran 16:4 (4:1, 4:1, 1:0, 8:2)

Baník: Monika Bogdanová 5, Zuzana Bušíková, Bohuslav Majorský, Peter Bušík, Boris Grolmus po 2, Ema Ondrejcová, Jakub Krajč a Juraj Kyseľ po 1

Tatran: Eva Habaníková, Monika Kocúrová, Benjamín Leporis a Tomáš Šimko po 1

KK SPU Nitra – SKK Dolphins Prievidza Baník 7:16 (4:1, 1:7, 1:4, 1:4)

NR: Timea Darnadiová 3, Peter Levčík 2, Lea Kukurová a Tomáš Sonnenschein po 1

PD: Monika Bogdanová 4, Zuzana Bušíková a Jakub Krajč po 3, Juraj Kyseľ 2, Zuzana Hrošovská, Karolína Kleinová, Ema Ondrejcová a Peter Fábik po 1

Nadchádzajúce udalosti