Breaking News

Úvodný turnaj žiackej ligy sa odohral v Prievidzi

Úvodné kolo nového ročníka slovenskej korfbalovej ligy žiakov sa odohralo v Športovej hale v Prievidzi. Formát súťaží zostal rovnaký ako v uplynulom roku. Tímy na základe umiestnenia počas turnajov získavajú body do celkovej tabuľky a na konci ročníka budú vyhodnotené najlepšie tímy. V akcii sme videli viac ako 200 detí v piatich vekových kategóriách.

Kategóriu do 9 rokov obsadili tímy z pôsobnosti nitrianskeho KK SPU. Tri tréningové skupiny z tohto klubu si to rozdali o prvé body do tabuľky. Najviac sa darilo Benkovej, ktorá v rozhodujúcom zápase proti Lapáš B zvíťazila tesne 3:2. Tretie miesto obsadilo Golianovo, ktoré na štvrtú priečku odsunulo Lapáš A. Malé deti vo veku 7 – 9 rokov si korfbal veľmi užívali a z každého koša sa veľmi tešili. Najlepším strelcom sa stali Matúš Macák (Benkova) a Miriam Janásová (Lapáš B) so šiestimi košmi.

Výsledky a strelci U9 – 1. kolo

V kategórii do 11 rokov bolo 6 tímov rozdelených do dvoch skupín, z ktorých sa na základe umiestnenia stretli krížovým spôsobom o celkové umiestnenie. V A skupine potvrdila svoju dominanciu KK SPU Nitra – Golianovo. O druhom mieste v skupine sa rozhodlo až v dodatočných penaltách, keďže vzájomný zápas Prievidze a Benkovej B skončil remízou a oba tímy prehrali s Golianovom rovnakým skóre. Úspešnejší v penaltách boli mladí Prievidžania. B skupina bola jednoznačnejšia. Prvé miesto si zabezpečil Lapáš, druhá Benkova A a na treťom mieste skončil tím VSD. Zápase o 5. miesto skončil tesnou výhrou Benkovej B, zápas o bronz vyznel úspečnejšie pre A tím Benkovej a veľkú drámu prinieslo finále. Derby tímov z pôsobnosti KK SPU Nitra a zároveň susedské derby Golianovo – Lapáš bolo napínavé až do konca a vyvrcholilo dramatickými penaltami. Penaltový rozstrel býva veľmi zradný a priniesol prekvapenie v podobe zaslúženej výhry KK SPU Nitra – Veľký Lapáš. Najlepšími strelcami v kategórii boli s 12 košmi Nela Penzéšová (Golianovo) a Marcus Chudý (Benkova A)

Výsledky a strelci U11 – 1. kolo

Najbohatšie obsadenou kategóriou bola U13. Osem tímov sa rozdelilo na 2 skupiny. A skupinu ovládol obhajca titulu z KK SPU Nitra A. Výrazné zlepšenie lapášskych tímov počiarklo druhé miesto ich 13tky v skupine. O treťom mieste VSD rozhodla výhra nad Nedožermy B 7:3. B skupina bola oveľa vyrovnanejšia. Veľkým prekvapením bola výhra KK SPU Nitra B, ktorej väčšinu tímu tvoria nováčikovia. Tím zložený z dievčať (Nedožery – Brezany A) sa vôbec nestretil a skončil v skupine na druhom mieste. Tekovská Breznica tesnou výhrou 4:3 odsunula na štvrté miesto Prievidzu. Domácemu tímu sa podarilo v zápase o 7. miesto poraziť Nedožery – Brezany B. Zápas o 5. miesto vyznel jednoznačne v prospech VSD. Bronzovú priečku získal výhrou 5:1 nad Nedožermi A Lapáš. Finále prinieslo nitrianske derby, ktoré suverénne ovládol skúsenejší A tím. Hráči z tohto tímu Nikolas Milkovič (17 košov) a Natália Darnadiová (15 košov) dominovali medzi strelcami v tejto kategórii.

Výsledky a strelci U13 – 1. kolo

V šiestich tímoch kategórie 15 – ročných hrali mix veľmi skúsených hráčov, reprezentantov Slovenska, spolu s úplnými nováčikmi, ktorí sa na ihrisku nestratili a dokázali svojim silnejším protivníkom konkurovať. A skupina bola jasnou záležitosťou Nitra A, prekvapením bolo druhé miesto Nitry C pred Prievidzou B. V B skupine dominovala Prievidza A, pred VSD a na treťom mieste skončila Nitra B. V zápase o 5. miesto sme veľa košov nevideli, Nitra B zvíťazila s Prievidzou B najtesnejšie 2:1. Tretie miesto si zabezpečil tím VSD výhrou 6:2 nad Nitrou C. Finále nám prinieslo opäť veľkú drámu a rozhodlo sa až v penaltách. Nervák lepšie zvládol tím z Nitry a pripísali si turnajové víťazstvo. Strelecky v tejto kategórii dominovali Botond Sántha (VSD) – 7 košov a David Vrška (Prievidza A) – 5 košov.

Výsledky a strelci U15 – 1. kolo

Najstaršia kategória do 17 rokov až toľko drámy nepriniesla. Suverénne víťazstvo si zabezpečila tromi suverénnymi víťazstvami, aj keď priamy zápas o 1. miesto proti Nitre priniesol polčasových 0:0. V druhej časti sa vrece s košmi roztrhlo a Prievidza A zvíťazila pomerom 6:2. Tretie miesto vybojovali hráči tímu VSD pred prievidzským béčkom. Najlepším strelcom v kategórii bol Patrik Kocúr (Prievidza A) s 10 košmi, pred Matúšom Jančovičom (Nitra) a Borisom Grolmusom (Prievidza A) s 5 košmi.

Výsledky a strelci U17 – 1. kolo

Počas korfbalového maratónu v Prievidzi sa odohralo 46 zápasov, v ktorých padlo 394 košov. Deti si korfbalový deň užili a po vianočných sviatkoch sa tešia na ďalšie kolá korfbalových súťaží.

Nadchádzajúce udalosti