Breaking News

Tretie miesto na kvalifikácii na MS

Jedna z kvalifikačných skupín o Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia budúci rok v októbri na Taiwane. IKF doteraz neurčil počet tímov, ktoré sa MS zúčastnia, rozhoduje sa medzi formátom s 20 a 24 tímami. Slovensko tak bojovalo o dve-tri priame postupové miesta.

Úvod do turnaja našim reprezentantom vyšiel na výbornú, prvý zápas pod vedením nového reprezentačného trénera Kevin Robsona proti Grécku sme presvedčivo vyhrali pomerom 23:5.

V druhom fyzicky náročnom stretnutí sme zlomili odpor Srbov, ktorí často hrali za hranicou povoleného a zvíťazili pomerom 21:10.

Tretí zápas nám nevyšiel podľa predstáv, nezachytili sme najmä úvod zápasu, keď si súper v prvom polčase vybojoval rozhodujúci náskok. Aj napriek bojovnosti sa nám nepodarilo Poliakov zdolať a zápas sme prehrali 21:14.

Najťažší súboj proti Anglicku, ktoré patrí medzi tímy elitnej svetovej desiatky, sme síce podľahli 19:9, no pritom sme tomuto súperovi nastrieľali zatiaľ najviac košov a rovnako najmenej inkasovali. Výkon všetkých reprezentantov si zaslúži veľký potlesk.

V Kolíne v poslednom zápase turnaja úradoval slovenský uragán predovšetkým v prvej štvrtine, ktorú sme vyhrali 7-1 a prakticky rozhodli o osude stretnutia. Írsky súper sa zmohol na odpor na začiatku druhého polčasu, no umnou hrou sme zápas dotiahli do víťazného konca. S bilanciou 3-2 na zápasy tým pádom obsadzujeme konečné 3. miesto a budeme netrpezlivo očakávať záverečné rozhodnutie IKF o počte účastníkov na finálovom turnaji MS 2023.

Nadchádzajúce udalosti