Breaking News

Záver slovenskej žiackej korfbalovej ligy priniesol v dvoch kategóriách drámu

Viac ako 150 mladých korfbalistov odohralo v sobotu v Nitre záverečné kolo svojich korfbalových líg. Pred záverečným kolom bolo vo viacerých kategóriách rozhodnuté, ale drámu sľubovali najmä najmladší a najstarší. Poďme pekne po poriadku.

Do 9 rokov sa o majstrovi rozhodovalo v záverečnom zápase. V tejto kategórii súperia tímy z tréningových skupín nitrianskeho KK SPU Nitra. V zápasoch sa objavilo veľa benjamínkov z 1. a 2. ročníka ZŠ. O titul bojovali ZŠ Benkova, ktorej sa nešťastne počas týždňa zranil najlepší strelec ligy Marcus Chudý. Na svojho súpera zo ZŠ Golianovo nestačili veľmi tesne 1:2. Najlepšími strelcami sa stali spomínaný Marcus Chudý so 46 košmi a Nela Penzešová s 25 košmi.

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U9 TU

O titule v kategórii do 11 rokov bolo viac menej rozhodnuté už skôr. Svoju pozíciu aj v poslednom kole obhájil tím KK SPU Nitra, pred Nedožermi – Brezanmi a tímom KK SPU Nitra – Veľký Lapáš. V tabuľke strelcov dominovali Nikolas Milkovič (29 košov) a Alexandra Kopálková (28 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U11 TU

V kategórii do 13 rokov sa na poslednom turnaji rozhodovalo o držiteľovi striebornej medaily. Prvé miesto s istotou obhájil KK SPU Nitra B, a na druhé miesto sa prekvapujúco prebojoval ich A tím, ktorý na bronzové priečky posunul SKK Dolphins Prievidza. Najviac košov sa podarilo v tejto kategórii streliť Matúšovi Jančovičovi (30) a strelecky veľmi disponovanej Alexandre Kopálkovej (26).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U13 TU

V skupine 15 ročných odvrátil nápor prievidzských tímov KK SPU Nitra A a vybojoval zlaté medaily. Na pomyselnom stupni víťazov ich doplnili tímy SKK Dolphins Prievidza A a B. Najlepšími strelcami sezóny boli Ema Špániková (18 košov), Filip Szakácz a Lea Borzová (obaja 16 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci U15 TU

Najväčšia dráma sa schyľovala medzi najstaršími. V kategórii do 17 rokov bojovali počas sezóny plece pri pleci tímy KK SPU Nitra a SKK Dolphins Prievidza. Prievidzský klub postavil do posledného kola dva tímy. B tím na súpiske s viacerými juniorskými reprezentantmi si vybojoval turnajové víťazstvo, ale o celkovom majstrovi sa rozhodovalo až v poslednom zápase. Nitriansky tím dokázal poraziť svojho súpera pomerom 3:0 a tešil sa zo zisku titulu. Strelecky sa najviac darilo Tamare Milkovičovej (14 košov) a Borisovi Grolmusovi (13 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci 3. kola TU

Celková tabuľka a strelci TU

Vedenie Slovenskej asociácie korfbalu je spokojné, že priebehu tohtoročných súťaží sa zapojilo viacero nových tímov z nových korfbalových miest. Aj keď v priebehu ročníka sa vyskytlo viacero problémov, veríme, že rozmach korfbalu na Slovensku bude pokračovať aj v ďalších sezónach. V nasledujúcich týždňoch sa korfbalový svet bude sústrediť na juniorské podujatia. Začiatkom júla sa v Eindhovene uskutočnia MS do 17 rokov a následne naša asociácia organizuje ME do 15 rokov v rekrečnom stredisku Skalka pri Kremnici.

Nadchádzajúce udalosti