Breaking News

Majstrovský titul sa vracia do Prievidze

V sobotu vyvrcholila 1. slovenská národná korfbalová liga v Nitre. Po dvojročnej pauze zapríčinenej pandémiou a opatreniami, ktoré zamedzili viacerým amatérskym športom odohrať ligové sezóny, sa Slovenskej asociácii korfbalu podarilo zorganizovať tento ročník. Na rozdiel do žiackych kategórií, v ktorých sú zapojené tímy z ôsmich miest a obcí, sa v seniorskej lige stretli štyri tímy z dvoch najväčších klubov na Slovensku.

Počas sezóny sa najviac darilo rekordérovi v našej lige, tímu SKK Doplhins Prievidza, ktorý zvládol odohrať súťaž bez prehry. Prekvapujúco sa na druhom mieste umiestnil ďalší tím z Prievidze, SKK Dolphins JKBOZ, ktorý tvoria úspešní reprezentanti Slovenska v juniorských kategóriách do 17, 19 a 21 rokov. Obhajca titulu z poslednej odohratej sezóny (2018/19), KK SPU Nitra A sa umiestnil na konečnom treťom mieste. Poslednú priečku obsadili ich B tím, ktorý tvorili prevažne mladí korfbalisti a počas sezóny zbierali cenné skúsenosti. Najlepšími strelcami sezóny sa stali Oliver Ondrejec (SKK Dolphins JKBOZ Prievidza) s 26 košmi a Timea Darnadiová (KK SPU Nitra A) so 17 košmi.

Majster, SKK Dolphins Prievidza, získal právo reprezentovať Slovensko v korfbalovej Lige majstrov (IKF Korfball champions league). Blahoželáme.

Výsledky, tabuľku a poradie strelcov si môžete pozrieť TU

Nadchádzajúce udalosti