Breaking News

V žiackych súťažiach sa najviac darilo tímom z Nitry

Ďalším kolom pokračovala Slovenská korfbalová liga žiakov v nedeľu v Prievidzi. Bohužiaľ niekoľko tímov muselo odrieknuť účasť na tomto podujatí, ale prihlásili sa ďalšie tímy, ktoré bojovali o prvé korfbalové body. V piatich kategóriách bojovalo viac ako 150 korfbalistov v 24 tímoch.

V najmladšej kategórii do 9 rokov bojovalo 5 tímov z pôsobnosti nitrianskeho korfbalového klubu. Tentokrát sa viac darilo hráčom z Golianova, ktorí vrátili prehru z úvodného turnaja Benkovej A. Do hry sa dostali prvýkrát aj najmenší korfbalisti, prváci, zo základnej školy na Veľkom Lapáši. Posledné kolo v Nitre bude veľmi napínavé a o celkovom víťazovi sa bude rozhodovať až v poslednom zápase. Strelecky explodoval v druhom kole Marcus Chudý (KK SPU Nitra – Benkova A), ktorý v štyroch zápasoch nastrieľal neuveriteľných 30 košov. Samozrejme je na čele rebríčka strelcov za celú sezónu s nastrieľanými 46 košmi. Za ním nasledujú Nela Penzéšová s 18 košmi a Nikolas Milkovič (obaja KK SPU Nitra Golianovo) so 16 košmi.

Výsledky, tabuľka a strelci U9 TU

Medzi 11 – ročnými korfbalistami súperilo 5 tímov. Bez prehry prechádzajú sezónou hráči KK SPU Nitra. Na druhom turnaji im najviac dýchali na krk Nedožery – Brezany A a na treťom mieste sa umiestnil KK SPU Nitra – Veľký Lapáš. Náskok nitrianskeho tímu pred záverečným kolom je veľký, ale o zvyšné medailové pozície bude ešte veľký súboj. Najlepšou strelkyňou na druhom turnaji bola Alexandra Kopálková (KK SPU Nitra) s 11 košmi, ktorá spolu s Nikolasom Milkovičom z rovnakého klubu trónia na prvom mieste streleckej tabuľky v sezóne (25 košov). Za nimi nasledujú Ema Lenhartová (SKK Dolphins Prievidza) a Soňa Revická (Nedožery – Brezany A) so 17 košmi.

Výsledky, tabuľky a strelci U11 TU

Šesť tímov do 13 rokov bolo rozdelených do dvoch skupín s následným playoff. V A skupine rozhodoval o prvom mieste jeden kôš v prospech SKK Dolphins Prievidza, pred KK SPU Nitra A. V B skupine zvíťazil suverénne tím KK SPU Nitra B. Za zmienku stojí prvá výhra v histórii pre tím z Tekovskej Breznice. Finále aj zápas o bronz boli v réžii nitrianskych tímov. Najviac košov (13) v nedeľu nastrieľal Matúš Jančovič (KK SPU Nitra B), ktorý je na prvom mieste aj v celkovej tabuľke (25 košov). Za ním nasledujú jeho tímoví spoluhráči Alexandra Kopálková (20 košov) a Andrej Dobiš (19 košov).

Výsledky, tabuľky a strelci U13 TU

Aj v kategórii do 15 rokov boli tímy rozdelené do dvoch skupín. V A skupine dominoval A tím z KK SPU Nitra, v B skupine ich najväčší konkurent z SKK Dolphins Prievidza A. Ich vzájomný finálový zápas bol najzaujímavejším duelom dňa. Prvý polčas lepšie zvládli domáci Prievidžania, v druhom hostia dokázali vyrovnať a minútu pred koncom mali šancu dokonať obrat, avšak penaltu nepreminili. Nasledoval penaltový rozstrel, v ktorom si zachovali chladnejšiu hlavu hráči z Nitry a v penaltách rozhodli o svojom triumfe. V zápase o tretie miesto porazil prievidzský B tím, svoje Céčko a v zápase o 5. miesto sa viac darilo KK SPU Nitra, ktorý porazil svojich susedov z Lapáša. Strelecky sa aj v tejto kategórii darilo najviac Matúšovi Jančovičovi z Nitry (8 košov). Po šiestich odohratých zápasoch je najlepšou strelkyňou súťaže Lea Jakubičková (Nitra A) s 12 košmi, pred Matúšom Jančovičom (10 košov) a Filipom Szakáczom (Prievidza C) s 9 košmi.

Výsledky, tabuľky a strelci U15 TU

V najstaršej kategórii do 17 rokov sa tohto kola bohužiaľ zúčastnili iba dva tímy. Vo všetkých troch stretnutiach sa darilo domácej Prievidzi, ktorá dominovala a nedovolila Nitre uchmatnúť ani jeden bod. Najviac košov (4) strelila Dominika Santorisová, ktorá má po dvoch kolách nastrieľaných 10 košov, rovnako ako jej tímový spoluhráč Tomáš Šimko. Na treťom mieste je s 8 košmi Tamara Milkovičová (Nitra).

Výsledky, tabuľky a strelci U17 TU

V 41 zápasoch počas nedele sme videli 413 košov. Záverečný turnaj Slovenskej žiackej korfbalovej ligy sa uskutoční 11. júna na palubovke Korfbalového klubu SPU Nitra.

Nadchádzajúce udalosti