Breaking News

České korfbalové súťaže prerušené

Český korfbalový zväz prerušil všetky svoje domáce republikové súťaže až do odvolania.

K prerušenie súťaží prišlo po vyhlásení núdzového stavu v ČR a uzavretí český škôl od 11. marca. Prerušenie súťaží sa týka aj jediného slovenského zástupcu v českých súťažiach, ktorým je juniorský Slovenský výber U19. Ten už necestoval na posledné kolo základnej časti 8. marca v Brne z dôvodu obmedzeného cestovania do zahraničia pre občanov SR a žiakov slovenských škôl. Slovenský výber do 19 rokov sa napriek tomu umiestnil po základnej časti českej dorasteneckej extraligy na 4.mieste a vybojoval si tak postup do play-off. V semifinálovej sérii na 2 víťazné zápasy sa mal stretnúť s víťazom základnej časti Korfbal klubom Brno. Okrem prerušenia všetkých súťaží musel Český korfbalový svaz zuršiť aj sústredenia juniorských reprezentácií, ktoré boli naplánované na víkend od 13. marca.

O ďalšom postupe pri znovuobnovení súťaží sa určite bude rozhodovať operatívne.

Aktualizácia 17.4.2020:
Na základe diskusií, ktoré prebiehajú na úrovni výkonného výboru Českého korfbalového svazu spoločne so zástupcami klubov z českej extraligy dospelých i juniorov, vyplývajú 2 možnosti pre prerušenú sezónu 2019/2020.

  1. Ukončenie sezóny bez určenia majstrovských titulov.
  2. Dohratie sezóny a následného play-off počas jesene v septembri a októbri.

Definitívne rozhodnutie má výkonný výbor ČKS zverejniť na začiatku mája. O situácii budeme naďalej informovať na našom webe.

Nadchádzajúce udalosti