Breaking News

Juniorskí reprezentanti v tejto sezóne nastupujú v českej lige

V tejto sezóne nastupuje v Českej dorasteneckej extralige aj slovenská juniorská reprezentácia do 19 rokov. Účasť v českej súťaži ponúka vyššiu úroveň súťažného zaťaženia, keď sa zápasy hrajú v tradičnom formáte korfbalu 8 proti 8. Juniorský výber tak v príprave na Svetový pohár do 19 rokov nastupuje v konkurencii ďalších 6 českých korfbalových klubov.
Má za sebou prvé 3 kolá, v ktorých si stihol zmerať sily už so všetkými súpermi, a preto sa teraz pozrieme, ako sa mladým korfbalistom zatiaľ darí.
 
V prvom kole sa slovenským mládežníckym reprezentantom podarilo poraziť outsidera súťaže z Brna-Nového Lískovce a takisto otočili nepriaznivý vývoj zápasu s ďalším nováčikom z korfbalovo tradičného Znojma.
Slovensko U19 – KK Brno-Nový Lískovec 19:10 (polčas 12:5)
Strelci SVK: Ondrejec 6 košov, Krajč 4, Peressényi 2, Darnadiová 1, Habániková 1, Hrošovská 1, Kleinová 1, Mašeková 1, Ondrejcová 1, Šumichrast 1, Grolmus, Leporis, Matejková.
Slovensko U19 – MS YMCA Znojmo 16:13 (polčas 9:10)
Strelci SVK: Ondrejec 5, Darnadiová 2, Krajč 2, Peressényi 2, Šumichrast 2, Hrošovská 1, Kleinová 1, Ondrejcová 1, Habániková.
Druhé kolo nastúpili naši juniori opäť v Brne proti úradujúcemu českému majstrovi z Českých Budějovíc. Súper však prišiel oslabený a nastúpil len so 7 hráčmi, čo Slováci dokázali naplno využiť. Druhým súperom bol najväčší český klub KK Brno, na ktoré už naši juniori nestačili a zapísali prvú prehru v sezóne.
Slovensko U19 – KCC Sokol České Budějovice 17:6 (polčas 9:2)
Strelci SVK: Darnadiová 5, Hrošovská 3, Ondrejec 3, Krajč 2, Ondrejcová 2, Habániková 1, Šumichrast 1, Grolmus, Kleinová, Leporis B., Leporis V., Matejková, Mašeková, Peressényi.
Slovensko U19 – KK Brno 14:19 (polčas 7:9)
Ondrejec 6, Peressényi 4, Habániková 1, Hrošovská 1, Krajč 1, Ondrejcová 1, Darnadiová, Grolmus, Kleinová, Leporis B., Leporis V., Matejková, Mašeková, Šumichrast.
V zatiaľ poslednom kole cestovali uplynulú sobotu do Prostějova. V prvom zápase bojovali až do úplného konca s Náchodom, pričom tento zápas sa v celom priebehu držal pri vyrovnanom skóre. Slovenský tím mal šťastie, že v posledných sekundách súper nevyužil veľkú šancu na vyrovnanie a udržali tesnú výhru o jediný kôš. V druhom zápase proti domácemu Prostějovu sa však prejavila výhoda domáceho prostredia, keď domáci už do polčasu nastrieľali až 18 košov. Značne unavený slovenský tím už súperom nestačil a pripísal si druhú prehru.
Slovensko U19 – PKC Náchod 17:16 (polčas 9:9)
Ondrejcová 6, Peressényi 6, Darnadiová 1, Hrošovská 1, Krajč 1, Ondrejec 1, Šumichrast 1, Kleinová.
Slovensko U19 – SK RG Prostějov 26:18 (polčas 18:10)
Ondrejec 7, Habániková 5, Peressényi 2, Hrošovská 1, Krajč 1, Mašeková 1, Ondrejcová 1, Darnadiová, Grolmus, Kleinová, Leporis, Matejková, Šumichrast.
Slovenský tím tak po kompletných 3 kolách drží zatiaľ výborné 3.miesto so 4 výhrami a 2 prehrami. Tretie miesto v tabuľke by našim reprezentantom zaručilo aj účasť v play-off, kam postúpia 4 najlepšie družstvá. Preto držíme palce v ďalšom priebehu sezóny. 
Navyše sa medzi strelcami drží na druhom mieste celkovej tabuľky Oliver Ondrejec s 28 košmi, pričom za prvým zaostáva len o 1 kôš.
Kompletný prehľad výsledkov a tabuľku nájdete na stránkach Českého korfbalového svazu tu: https://www.korfbal.cz/competitions/dorost

Nadchádzajúce udalosti