Breaking News

Mladí Prievidžania na 5.mieste v maďarskej lige do 13 rokov

V sobotu 18.3. sa hráči SKK Dolphins Prievidza do 13 rokov trénujúci na Piaristickej spojenej škole zúčastnili ďalšieho kola maďarskej ligy. Turnaja sa zúčastnilo 10 tímov rozdelených do 3 skupín. Družstvo z Nitry a Golianova sa tentokrát mládežníckeho turnaja nezúčastnilo. Prinášame Vám krátky článok o účasti Prievidze na tomto turnaji z pohľadu trénerky Evy Bušíkovej.

 

Boli sme zaradení do jedinej štvorčlennej skupiny, čo bolo síce fajn, lebo sme hrali viac zápasov, ale na druhej strane sa tým mohli skomplikovať naše postupové ambície.

Už v úvodnom zápase sme po dlhej ceste mali problém držať so súperom Ziper krok, polčas sme prehrali 0:3. Zabrali sme, dostali sme sa do vedenia 6:5, ale v poslednej minúte súper dokázal vyrovnať.

V druhom zápase sme bojovali s celkovým víťazom Szentendre-fehér, opäť nám nevyšiel prvý polčas, keď si súper urobil dostatočný náskok. Snažili sme sa výsledok skorigovať, nedovolili sme súperom strieľať, naopak my sme boli úspešnejší a druhý polčas patril opäť nám.

Pred posledným zápasom v skupine proti družstvu OWI 2 sme si povedali, že musíme zabrať už od úvodu a ísť do vedenia my. A toto nám presne vyšlo, koše sme dávali len my, súperovi sa podarilo skórovať len jedenkrát. Víťazstvo bolo konečne naše.

Keďže sme mali rovnaký počet bodov, ako družstvo Ziper, o druhom mieste rozhodovalo skóre, a to sme mali vďaka vysokému víťazstvu lepšie my. Ako druhý v skupine sme nastúpili proti družstvám z druhého miesta zo zvyšných dvoch skupín. Bojovali sme teda o celkové 4.- 6.miesto.

Proti družstvu OWI 1 sme sa snažili dôsledne brániť a hrať presnejšie a trpezlivejšie v útoku. To sa nám aj darilo a súpera sme prevýšili o 6 košov.

Čakal nás posledný zápas, ktorý mal rozhodnúť o celkovom 4.mieste. Nastúpili sme proti družstvu Szentendre-zöld. V tomto zápase padlo málo košov, dominovala obrana. Súper nám nedovolil využívať toľko našu silnú zbraň – dvojtakty, ale aj tak sa nám podarilo z nich vybojovať 3 penalty. Tie sme však nepremenili, čo nás stálo víťazstvo a zápas sme prehrali tesne 2:3.

Celkové 5.miesto je však potešiteľné. Hráči sa zlepšovali od zápasu k zápasu, snažili sa byť aktívnejší v útoku a dodržiavať „taktické pokyny“. Vyzdvihnúť treba dôslednosť v obrane. Toto kolo sme zvládli s 2 výhrami, jednou remízou, 2 prehrami a s celkovým skóre 30:19.

Deti tak strávili peknú sobotu a priniesli si nielen nové skúsenosti, ale aj veľa zážitkov z cesty.

 

Výsledky:

Prievidza – ZIPER   6:6

Prievidza – Szentendre-fehér   3:6

Prievidza – OWI 2     10:1

Prievidza – OWI 1     9:3

Prievidza – Szentendre-zöld   2:3

 

Autorka článku: Eva Bušíková, trénerka SKK Dolphins Prievidza

Nadchádzajúce udalosti