Breaking News

Korfbalisti opäť v akcii

Vzhľadom na situáciu na Slovensku a vo svete ohľadom vírusu Covid-19 sa vedenie Slovenskej asociácie korfbalu rozhodlo zorganizovať na záver sezóny pre svoje mládežnícke tímy Slovenský korfbalový pohár. V akcii sme mohli na vonkajšom ihrisku ZŠ Sama Chalupku v Prievidzi sledovať viac ako 100 mladých korfbalistov v štyroch vekových kategóriách.

V najmladšej kategórii do 11 rokov sa najviac darilo korfbalistom SKK Dolphins Prievidza Piaristi, ktorí zvíťazili vo všetkých štyroch zápasoch. Na druhom mieste skončil tím KK SPU Nitra A, pred svojím B tímom. Zápasy sa odohrávali vo veľkej horúčave, na deťoch bola vidieť dlhá tréningová absencia, ale aj napriek tomu sme sledovali niekoľko pekných korfbalových momentov.

V kategórii do 13 rokov taktiež dominoval tím SKK Dolphins Prievidza Piaristi A, pred korfbalistami KK SPU Nitra a prievidzským B tímom. V tímoch sa predstavilo viacero hráčov a hráčok, ktorí od budúcej sezóny prechádzajú z mladšej kategórie a bolo zaujímavé sledovať, ako sa im darí strieľať na vyššie koše.

Najvyrovnanejšie zápasy sme sledovali medzi tímami do 15 rokov. Tím SKK Dolphins Prievidza Piaristi B vyhral všetky zápasy, ale sledovali sme vyrovnané súboje a o výsledku často rozhodovali 1-2 body. O druhom mieste v prospech KK SPU Nitra rozhodli lepšie vzájomné zápasy s prievidzským B tímom.

Svoju dlhodobú dominanciu na Slovensku v kategórii do 17 rokov potvrdil tím SKK Dolphins JKBOZ Prievidza a skompletizoval tým prvenstvá pre prievidzský klub. Za nimi nasledovali ich kluboví spoluhráči z SKK Dolphins Prievidza Piaristi a najmenej sa darilo tímu KK SPU Nitra.

V obrovských horúčavách sme videli 24 korfbalových zápasov, na deťoch bolo vidieť, že im korfbal už veľmi chýbal a už teraz sa tešia na ďalšie akcie, ktoré im vedenie SAK pripraví. Najbližšie nás čaká Medzinárodný korfbalový víkend v Nitre, ktorý organizuje miestny tím už po 9.krát. V auguste je pre mladých korfbalistov pripravený korfbalový kemp na Skalke. Všetkým korfbalovým činovníkom, hráčom, trénerom, rozhodcom aj fanúšikom prajeme príjemné prežitie letných prázdnin a tešíme sa na novú sezónu 2020/21.

U11

SKK Dolphins Prievidza Piaristi – KK SPU Nitra A 6:4, 5:4

SKK Dolphins Prievidza Piaristi – KK SPU Nitra B 7:0, 5:1

KK SPU Nitra A – KK SPU Nitra B 6:0, 11:1

  1. SKK Dolphins Prievidza Piaristi 8b.
  2. KK SPU Nitra A 4b.
  3. KK SPU Nitra B 0b.

U13

SKK Dolphins Prievidza Piaristi A – KK SPU Nitra 7:1, 4:2

SKK Dolphins Prievidza Piaristi A – SKK Dolphins Prievidza Piaristi B 5:2, 3:2

KK SPU Nitra – SKK Dolphins Prievidza Piaristi B 2:1, 4:1

  1. SKK Dolphins Prievidza Piaristi A 8b.
  2. KK SPU Nitra 4b.
  3. SKK Dolphins Prievidza Piaristi B 0b.

U15

SKK Dolphins Prievidza Piaristi B – KK SPU Nitra 2:0, 3:0

KK SPU Nitra – SKK Dolphins Prievidza Piaristi A 2:3, 4:1

SKK Dolphins Prievidza Piaristi B – SKK Dolphins Prievidza Piaristi A 3:1, 5:4

  1. SKK Dolphins Prievidza Piaristi B 8b.
  2. KK SPU Nitra 2b.
  3. SKK Dolphins Prievidza Piaristi A 2b.

U17

SKK Dolphins JKBOZ Prievidza – SKK Dolphins Prievidza Piaristi 11:1, 10:2

SKK Dolphins JKBOZ Prievidza – KK SPU Nitra 5:0, 8:0

SKK Dolphins Prievidza Piaristi – KK SPU Nitra 3:2, 3:0

  1. SKK Dolphins JKBOZ Prievidza 8b.
  2. SKK Dolphins Prievidza Piaristi 4b.
  3. KK SPU Nitra 0b.

Nadchádzajúce udalosti