Breaking News

Skalka už očakáva mladých korfbalistov

Leto sa blíži. Ako to bude tento rok s letným korfbalovým kempom? Toto je v tomto období veľmi častá otázka detí a ich rodičov. Na túto aj mnohé ďalšie odpovedá trénerka Eva Bušíková.

Pani trénerka, tak aká je aktuálna situácia s letným korfbalovým kempom?

Aj tento rok sa Slovenská asociácia korfbalu rozhodla zorganizovať letný korfbalový kemp pre mladých nadšencov korfbalu z celého Slovenska. Súčasná situácia s pandémiou Covid19 však naše prípravy pozastavila. Všetci netrpezlivo očakávame rozhodnutie krízového štábu a Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorým sa, vzhľadom na klesajúcu tendenciu pandémie, povolí organizácia letných táborov a umožní nám pustiť sa opäť do začatej práce.

Nastali nejaké zmeny v organizácii kempu oproti predchádzajúcim rokom?

Minulý rok sme kemp neorganizovali. Dôvodom bola športová aj pracovná vyťaženosť trénerov, ktorí sa v auguste zúčastnili MS v Juhoafrickej republike. Po dobrej skúsenosti s predchádzajúcim miestom kempu sme opäť zvolili rekreačné stredisko Skalka pri Kremnici, tentokrát Horský hotel Minciar. Táto lokalita nám ponúka výborné možnosti na trénovanie, wellness, turistiku i trávenie voľného času v prírodnom prostredí, čo všetci určite vítame.

Je medzi hráčmi o kemp dostatočný záujem?

Áno, samozrejme. Veľmi nás teší, že tento rok sa na kemp predbežne prihlásilo viac ako 50 detí. Dúfame, že pri takomto počte to aj zostane. Záujem má veľa najmladších hráčov z kategórie U11, pre nich to bude teda korfbalová novinka. Prihlásili sa však aj starší hráči – juniori, ktorí už kempy v minulosti absolvovali. Napriek tomu, alebo aj vďaka tomu, si ho chcú zopakovať. Vedia, že kemp nie sú len tréningy, korfbal. Prináša so sebou aj iné zaujímavé a hlavne zábavné aktivity. My, tréneri, sa už teraz tešíme na večerné súťaže, kvízy, ktoré budú patričným spestrením a deti sa nám predvedú aj v inom svetle.

Tu sa pochopiteľne natíska otázka, ako hráči z rôznych klubov a z rôznych vekových kategórii spolu vychádzajú? Dokážu oni alebo aj vy vytvoriť z nich kooperujúcu skupinu?

Myslím, že naše skúsenosti z už absolvovaných podobných podujatí dokazujú, že je to možné. Všetkých spája rovnaká záľuba, rovnaký cieľ. V priebehu ligových súťaží sú rivalmi, bojujú medzi sebou o víťazstva v zápasoch . Tu spolu trénujú, korfbalovo sa poznávajú, stávajú sa z nich priatelia, čo je výborný predpoklad pre budovanie pozitívnej atmosféry nielen na kempe. Mnohí z hráčov sú alebo perspektívne budú v reprezentačných výberoch Slovenska, a tam sú vzájomné vzťahy naozaj dôležité. Tento rok mal byť pre naše družstvá bohatý na svetové a európske súťaže v kategóriach U19, U17, U15, dokonca príležitosť mali po prvýkrát dostať aj mladšie korfbalové nádeje. IKF však tieto podujatia vzhľadom k situácii s pandémiou zrušila.

Môžete nám v skratke priblížiť harmonogram kempu, vaše plány, ciele? Pripravujete pre deti aj nejaké prekvapenia?

Opäť vsadíme na osvedčený program. Samozrejme, budeme ho musieť prispôsobiť rôznym vekovým skupinám, skoordinovať tréningové jednotky. Radi by sme opäť zaradili aj aktivity v anglickom jazyku, teoretickú korfbalovú prípravu, turistiku, rôzne iné športy i regeneráciu vo wellness centre. Využijeme tiež prítomnosť juniorských hráčov. Naposledy zažili svoju rozhodcovskú premiéru, mnohí sa ako rozhodcovia osvedčili aj v ligových zápasoch. Tentokrát by sme im dali príležitosť skúsiť si trénerský chlebík. Očakávame, že svoje skúsenosti pretavia do prípravy cvičení pre najmladších spoluhráčov. Vcítia sa tak do našej situácie a sami si vyskúšajú, že to nie je vždy také jednoduché.

A prekvapenia? Tie sa predsa neprezrádzajú, už by neboli prekvapeniami…

Vidieť, že hráčov čaká bohatý program. Bola by škoda, keby sa kemp tento rok neuskutočnil.

Našou prioritou je, aby si deti pobyt hlavne užili. Veríme, že už sú nedočkaví a korfbal im, rovnako ako nám, chýba. Určite príde všetkým vhod po dlhom čase mimo kolektívu stráviť týždeň v prírodnom prostredí a s kamarátmi.

S rodičmi aj deťmi zostávame v kontakte. Akonáhle nám situácia kemp umožní, budeme všetkých informovať, aby sa veci dali do pohybu.

Nadchádzajúce udalosti