Breaking News

Bronz slovenského výberu v Maďarskej lige

Finálový deň v Maďarsku priniesol štyri zápasy slovenských tímov.

Ako prvý nastúpili do hry seniori pod hlavičkou Slovak selection. Ich súperom bol tím 1908 SZAC Budapešť Proton, s ktorým mali po základnej časti vyrovnanú bilanciu. Úvod zápasu sme zachytili lepšie my. Výbornou obranou a presnou streľbou sme si vytvorili pohodlný osembodový náskok. Domáci potom zapli na vyššie obrátky a rozdiel sa postupne zmenšoval. Najtesnejšie sa dostali na manko dvoch košov, ale napokon Slováci zvíťazili trojbodovým rozdielom a po dlhej dobe si dokázali vybojovať bronzové medaile.

Z klubových tímov nastúpili na finálový súboj ako prví korfbalisti SKK Dolphins JKBOZ Prievidza do 15 rokov. Svojmu súperovi z domáceho Dunakezsi nedali počas zápasu najmenšiu šancu a zaslúžene si vybojovali zlaté medaile.

Po nich nastúpili do finále ich starší kolegovia do 19 rokov. Proti súperovi z 1908 SZAC Budapešť sa hrala veľmi vyrovnaná partia. Prvé tri štvrtiny boli napínavé, tímy bojovali o každý kúsok ihriska a všetky sa skončili remízou. O majstrovi najstaršej žiackej kategórie sa rozhodlo až v poslednej časti. Bohužiaľ sa šťastie priklonilo na stranu súpera, ale prievidzským korfbalistom patrí veľká pochvala.

Ako posledný slovenský zástupca nastúpili na finálový zápas najmenší korfbalisti z KK SPU Nitra do 11 rokov. Veľmi vyrovnaný zápas v skvelej atmosfére začali lepšie Slováci. Maďari z tímu SZKHSE Szentendre vzápätí otočili stav stretnutia, ale Nitrania dokázali vyrovnať. Remíza 4:4 znamenala penaltový rozstrel. Bohužiaľ ho lepšie zvládol tím zo Szentendre, ale aj tak môžeme byť veľmi hrdí na strieborné medaile našich budúcich nádejí.

Nadchádzajúce udalosti