Breaking News

Rozbehli sa súťaže žiakov v Maďarsku

Uplynulú sobotu sa slovenské tímy predstavili v spoločnej slovensko – maďarskej korfbalovej lige. Kategória U13 mala 6 účastníkov a hralo sa systémom každý s každým. Už v prvom zápase sa stretli dva slovenské tímy, SKK Dolphins Prievidza – Piaristi si poradili s KK SPU Nitra pomerom 3:1 a úspešne vstúpili do turnaja. Oba slovenské tímy našli premožiteľa iba v jednom maďarskom súperovi SZKHSE Szentendre a vybojovali si tým druhé (Prievidza) a tretie (Nitra) miesto. Najlepšou strelkyňou turnaja sa stala s 20 košmi Tamarka Milkovičová z Nitry.

V kategórii do 15 rokov bojovalo 7 tímov. Opäť systém každý s každým znamenal veľkú porciu zápasov pre všetky celky. Prievidžania počas celého nenašli premožiteľa, skoro každom zápase výrazne prestrieľali svojho súpera a zaknihovali si suverénne víťazstvo na turnaji. Nitranom sa darilo menej. Jedna výhra, dve tesné prehry a tri výraznejšie znamenali iba celkové šieste miesto. Najlepšou strelkyňou turnaja sa stala Dominika Santorisová z Prievidze.

Najbližšie sa slovenské korfbalové nádeje predstavia na palubovke v športovej hale SPU v Nitre 8.12.2018,kde sa odohrá druhý turnaj slovenských žiackych korfbalových líg. Aj touto cestou by sme chceli pozvať všetkých športových priaznivcov do Nitry, na turnaji sa môžete tešiť na niekoľko noviniek a prekvapení.

Nadchádzajúce udalosti