Breaking News

Na slovíčko s kapitánom slovenskej reprezentácie Petrom Fábikom

 1. Čo pre Vás znamená pozícia kapitána a zodpovednosť viesť spoluhráčov na finálovom turnaji ME Európy?

Je to veľká pocta. Ďakujem spoluhráčom a vedeniu za prejavenú dôveru a budem sa maximálne snažiť ísť príkladom a vzorne reprezentovať našu vlasť.

 2. Ako hodnotíte prípravu na šampionát z hráčskeho pohľadu?

Myslím si, že asociácia nám pripravila skutočne kvalitné podmienky. Bohužiaľ nie na každom sústredení sme boli v kompletnej zostave. To už sú však záležitosti, ktorým sa v našom športe len ťažko možno vyhnúť,

3. Do samotného odchodu ostáva už len niekoľko dní, aká panuje v družstve atmosféra?

Atmosféra je dobrá. V tíme máme viacero debutantov, pre ktorých to bude prvá skúsenosť s turnajom takéhoto formátu. Verím, že sú hladní a plní očakávaní.

4. Čo považujete za silné a slabé stránky  reprezentačného výberu?

Ako som spomínal máme omladený káder, ktorý je však plne motivovaný urobiť čo najlepší výsledok. Verím, že každý jednotlivec bude bojovať ako lev.

5. V príprave sa mnohokrát používalo slovo  “ team building “ . Podarilo sa medzi hráčmi  vytvoriť tú správnu chémiu?

Korfbal na Slovensku si žije v malej komunite ľudí, ktorí sa dobre poznajú. V družstve panuje by som povedal až rodinná atmosféra. Určite budeme na turnaji tahať za jeden povraz.

6. Ako hodnotíte rozhodnutie asociácie odovzdať trénersky post Sergejovi Nizovskému, ktorý nastúpil po trénerovi z Holandska?

V prvom rade treba poďakovať predošlému trénerovi za jeho odvedenú prácu pre slovenský korfbal. Pán Nizovský je pri kormidle len pár mesiacov, ale už nám dokázal vštiepiť určité herné prvky. Jeho prácu hodnotím zatiaľ veľmi pozitívne. Reprezentačné sústredenia boli náročné, plné praktických rád a pokynov. Budeme sa snažiť to všetko plne zúročiť v Holandsku.

 7. Aké sú ciele reprezentačného družstva?

Ja som zástanca myšlienky ísť od zápasu k zápasu. Pekne krok za krokom. Podať čo najlepší výkon, na hranici možností a nechať na ihrisku čo v nás je. Momentálne ešte dolaďujeme formu a na to sa aj koncentrujeme.

8. Bude tento turnaj pre Vás osobnou derniérou  na medzinárodnej korfbalovej scéne?

Haha. Pevne verím, že ma mladšia generácia čoskoro z reprezentácie vytlačí. Ešte predtým by som si rád splnil jeden nesplnený sen.

Nadchádzajúce udalosti