Breaking News

Na slovíčko s novým trénerom slovenskej korfbalovej reprezentácie Sergeyom Nizovskiym

Počas posledného reprezentačného kempu pred odchodom na ME sme sa porozprávali s reprezentačným trénerom seniorského výberu o nadchádzajúcom šampionáte. Aké sú jeho očakávania a ciele sa dozviete v nasledujúcich riadkoch

Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku vedenia SAK-u na post reprezentačného trénera?

Ponuka viesť slovenský národný tím pre mňa predstavuje ďalšiu novú výzvu v mojej korfbalovej kariére. S vedením slovenskej korfbalovej asociácie som mal dlhodobo kladné vzťahy a ich snaha posunúť rozvoj korfbalu napred ma motivovala v mojom rozhodnutí.

Ako prebiehala príprava na šampionát? Ste s ňou spokojný?

Príprava prebiehala nad moje očakávania. Všetci hráči preukázali motiváciu, chuť a vôľu reprezentovať svoju krajinu. Myslím, že počas prípravného procesu sa nám podarilo vytvoriť silný a jednoliaty kolektív, ktorý bojuje za spoločný cieľ.

Ako by ste charakterizovali reprezentačný výber Slovenska ? V čom vidíte jeho najsilnejšie stránky, prípadne slabiny?

Hráči ukázali značný potenciál a chuť neustále sa zlepšovať, či už z kondičného, alebo taktického uhľa pohľadu, vôľu po víťazstve a nezlomnosť ducha v kritických situáciach.

S akým cieľom pocestujete na šampionát?

Hlavným cieľom je pochopiteľne vybojovať postup na MS v Durbane v roku 2019. Rovnako však by som si želal, aby si hráči tento finálový turnaj užili a potvrdili individuálny herný progres v každom zo stretnutí.

V základnej skupine sa Slovensko stretne s trojicou nevyspytateľných súperov TUR, FRA, IRL. Ako vidíte naše šance proti jednotlivým súperom?

Pevne verím, že Slovensko dokáže pri optimálnom výkone zdolať každý z týchto tímov. Momentálne za najťažšieho súpera považujeme Turecko, ale pochopiteľne na ME si nemôžeme dovoliť podceniť nikoho.

Nadchádzajúce udalosti