Breaking News

Treningové sústredenia slovenských reprezentácií

Prvý júnový víkend sa niesol v korfbalovom duchu, kedy sa v rekreačnom stredisku Púšť, neďaleko Prievidze, pripravovala Slovenská reprezentácia na októborvé Majstrovstvá Európy a Slovenská reprezentácia do 17 rokov na Svetový pohár, ktorý sa koná za pár týždňov v Holandsku.

Reprezentácia do 17 rokov absolvovala počas víkendu  tréningy pod vedením trénera Ľuboša Kotlářa. Víkendového sústredenia sa zúčastnilo približne 20 hráčov. Počas  nasledujúceho víkendu čakajú reprezentáciu do 17 rokov prípravné zápasy v Čechách proti Českej reprezentácií do 17 rokov.

V seniorskej reprezentácií prišlo počas tohto roka k veľkej zmene. Novým reprezentačným trénerom sa stal Sergey Nizovskiy. Je to mladý, ale veľmi úspešný bývalý hráč a tréner z Ruska a ponuku prijal s cieľom pripraviť tím na úspešnú reprezentáciu krajiny na blížiacich sa Majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia v októbri tohto roku v Holandsku. Nový tréner predstavil svoje myšlienky. Pred kempom si naštudoval niekoľko videí nášho tímu z posledných akcií. Počas víkendu bolo naplánovaných 6 tréningových jednotiek a prípravný zápas proti reprezentácii do 17 rokov, ktorá sa pripravuje na Svetový pohár. Z kempu sa bohužiaľ ospravedlnilo niekoľko kľúčových hráčov tímu, tak príležitosť zabojovať o nomináciu dostali ďalší nádejní reprezentanti. Úvodného aj záverečného tréningu sa zúčastnili aj traja hráči výberu do 17 rokov, s veľkou perspektívou ďalšieho napredovania. Pokračovanie sústredenia bude v septembri, keď reprezentantov čakajú dve sústredenia a prípravný turnaj.

Obom tímom držíme palce na týchto dôležitých turnajoch.

Nadchádzajúce udalosti