Breaking News

Dva zápasy slovenských družstiev v maďarskej lige odohrané v Nitre

Počas víkendu 17. až 19. marca zavítal do Nitry na svoje víkendové sústredenie maďarský klub Szentendre Kékvölgy. Počas sústredenia odohral niekoľko priateľských zápasov mládežníckych kategórií a aj jeden zápas dospelých proti domácemu klubu KK SPU Nitra. O týchto priateľských zápasoch sa môžete dočítať tu:

https://korfbal.sk/2017/03/24/po-roku-navstivil-nitru-znovu-madarsky-klub-kekvolgy/

Okrem toho sa v športovej hale SPU hrali aj oficiálne zápasy maďarských líg, keďže klub Kékvölgy má svoje družstvá aj v prvej a aj v druhej lige. Súpermi boli slovenské družstvá, najprv bratislavskí Kamzíci v druhej lige a následne Slovenský Výber v prvej lige. Darilo sa im striedavo, ale príležitosť odohrať zápasy maďarskej ligy na slovenskej pôde bolo určite výhodou.

Na prvý zápas nastúpili odhodlaní Bratislavčania, aj keď im chýbali ťahúni Sitárovci. Úvod zápasu vyšiel lepšie maďarským hosťom, ktorí sa dostali do vedenia 0:5. Následne zavelil do útoku svojou úspešnou strelou hrajúci tréner Martin Záň. Od tohto momentu sa hra vyrovnala a koše padali striedavo na oboch stranách. Do polčasovej prestávky sa išlo za stavu 5:9 pre Kékvölgy. Začiatok druhého polčasu sa niesol opäť vo vyrovnanom duchu, keď ani jedno družstvo nedokázalo streliť 2 koše po sebe. Bratislavu v tejto chvíli ťahala strelkyňa Ria Faragová, ktorá v 36. minúte stiahla na rozdiel 3 košov. Potom však prišla séria 4 košov maďarského družstva. Na tú síce Kamzíky odpovedali 2 košmi v rade, následne však Kékvölgy pridali ďalšie 4 koše za sebou a o víťazovi bolo rozhodnuté. V závere ešte hráči z hlavného mesta korigovali výsledok 3 košmi v posledných 5 minútach.

KK Kamzíky Bratislava – Kékvölgy 2       14:20 (polčas 5:9)

Strelci: Faragová 4, Polášová 3, Záň 3, Hošková 2, Noga 1, Repka 1, Cibulková, Hladík, Kleman, Redecká

V poslednom zápase dňa nastúpil Slovenský Výber proti áčku maďarských hostí. V hre boli dôležité body v boji o miesta v semifinále. V úvode zápasu zahodil niekoľko sľubných šancí skúsený Peter Fábik, keď mu okrem dvojtaktu nepadla ani penalta. Preto sa do vedenia dostali hostia. Na to sa však ihneď chytil Fábik a strelou spod koša vyrovnal na 1:1. Slovákov poslal do vedenia 2 košmi Peter Bušík, na čo však Maďari odpovedali tiež 2 košmi v rade. Následne však prišli dlhé chvíle, kedy sa nedarilo streliť koše. Hluchú 10-minútovku maďarského družstva pomaly využili Slováci na menší náskok hlavne vďaka dvom úspešným strelám Andrey Fialovej. Streleckú smolu prelomil aj domáci tréner Nitry Tomáš Sonnenschein. V závere polčasu sa však maďarskí mladíci dotiahli naspäť, keď 2 strelami v posledných 2 minútach vyrovnal strelecký disponovaný Dani Lang.

Po polčase poslalo na ihrisko domáce družstvo 2 nových hráčov. Zo začiatku sa však chytili hostia, ktorí išli do 2-košového trháku. Slovenským hráčom sa nedarilo premieňať ani vyložené šance, za celý zápas zahodili asi 7 dvojtaktov. Nad vodou ich udržal Peter Bušík, ktorý sa v druhom polčase slušne rozstrieľal. Za stavu 9:11 prišla v 40. minúte séria 5 košov slovenských korfbalistov, na ktorú Maďari nedokázali odpovedať celých 12 minút. Hlavne Robo Mojžiš, ktorý sa vrátil po krátkom zranení dokázal hru oživiť a strelil 2 koše. V predposlednej minúte sa Kékvölgy dotiahli na jediný kôš, ale z následného útoku symbolicky potvrdil výhru Slovákov najlepší strelec zápasu Bušík.

Slovakia Selection – Kékvölgy 1              15:13 (polčas 7:7)

Strelci: Bušík 8, Fábik 2, Fialová 2, Mojžiš 2, Sonnenschein T. 1, , Hlaváč, Kusyová , Menčíková, Miklovičová, Mojžišová

Pred posledným kolom základnej časti 1.maďarskej ligy je Slovenský Výber na priebežnej 4. pozícii. Postup do semifinále môže potvrdiť už túto nedeľu, keď nastúpi proti priamym súperom Obude a MAFCu, ktorí majú tiež ešte šancu na play-off. Teoreticky by Slovákom na udržanie štvrtého miesta mala stačiť jedna výhra z týchto dvoch zápasov. Ale ako to všetci poznáme, posledný krok býva najťažší.

Nadchádzajúce udalosti