Breaking News

Posledné sústredenie pred kvalifikáciou na ME

Počas víkendu 13.-15. mája sa  v Nitre konalo ďalšie a zároveň aj posledné sústredenie seniorskej reprezentácie.

Prvé kolo Majstrovstiev Európy sa uskutoční takisto v Nitre, v mestskej športovej hale od 3. do 5. júna. Aj to bol dôvod, prečo naši reprezentanti zavítali na prvý tréning sústredenia práve sem. Úmyslom tohto tréningu bolo hlavne to, aby si naši reprezentanti zvykli na priestory haly, kde sa kvalifikácia bude odohrávať. V priebehu víkendu slovenskí hráči absolvovali ďalšie 4 tréningy pod vedením Hennieho Baasa a Evy Bušíkovej už v hale SPU. Aj napriek tomu, že mnoho hráčov čakajú v najbližšej dobe skúšky na vysokých školách, sústredenia sa zúčastnili takmer všetci oslovení hráči.

Ešte pred začiatkom prvého piatkového tréningu hlavný tréner Hennie Baas predstavil hráčom svoju filozofiu hry v útoku. Na šiestich náčrtoch prezentoval rôzne varianty útočnej hry, pričom dôraz kládol na pohyb hráčov. Následne sa na tréningoch nacvičovali tieto taktické možnosti a prevládali hlavne strelecké cvičenia. V každom tréningu prišla na rad aj hra, ktorú tréner Baas prerušoval, aby hráčom názorne ukázal riešenie konkrétnych herných situácií. Za ukážkovú starostlivosť a organizáciu patrí vďaka aj Janke Miklovičovej a Tomášovi Sonnenscheinovi, ktorí sú taktiež hlavnými organizátormi júnovej kvalifikácie v Nitre.

Hlavný tréner vidí šancu na úspešný turnaj, z ktorého sa prvé dve družstvá kvalifikujú na finálové kolo Majstrovstiev Európy, ktoré sa uskutoční v októbri v holandskom meste Dordrecht a zúčastní sa ho 10 najlepších európskych krajín. V prvom kole nastúpia slovenskí reprezentanti v základnej skupine A postupne proti tímom z Arménska, Poľska a Grécka. Skupinu B tvoria Nemecko, Srbsko a Škótsko. Prvé 2 týmy sa kvalifikujú na ME 2016 a prvé 4 družstvá postúpia na ME 2018.

Záverečná nominácia slovenskej reprezentácie na prvé kolo ME 3. až 5. júna v Nitre:

Ženy: Bušíková Zuzana, Fialová Andrea, Kusyová Nina, Levčíková Silvia, Lihotská Romana, Menčíková Viktória, Paulovičová Katarína, Záňová Monika.

Muži: Bušík Peter, Fábik Peter, Kyseľ Juraj, Levčík Peter, Majorský Bohuslav, Mojžiš Róbert, Šolta Bohuslav, Záň Martin.

Našim korfbalistom budeme držať palce, aby vzorne reprezentovali Slovensko a svojimi výkonmi zabojovali o čo najlepší výsledok a postup už na tohtoročné ME.

 

Nadchádzajúce udalosti