Breaking News

Slováci na turnaji v Holandsku

Už je dlhou tradíciou, že jeden víkend v apríli patrí najväčšiemu študentskému turnaju v Holandskom meste Eindhoven. Po pozitívnej minuloročnej skúsenosti tímu z Nitry sa tento rok toho turnaja zúčastnil aj tím z Bratislavy KC Kamzíky. Tento rok sa turnaja zúčastnilo 42 tímov z 8. krajín. K turnaju sa vyjadrili oba tímy a prinášame vám zhodnotenie turnaja u ich pohľadu.

KK SPU NITRA

„Organizátori majú ťažkú úlohu nastaviť hrací plán podujatia a rozdelenie tímov do jednotlivých skupín. Hrací čas zápasu bol nastavený na 14 minút. Turnaja sa zúčastňujú výkonnostne veľmi rozdielne tímy. V niektorých nastúpili reprezentanti svojich krajín, v iných sme mohli vidieť začiatočníkov, ktorí len naberajú korfbalové skúsenosti. KK SPU Nitra mal veľmi ťažkú skupinu. V sobotňajších zápasoch sa stretli okrem iného s víťazom celého turnaja z Anglicka, ako aj tímami, kde pôsobia írski a waleskí reprezentanti. Odohrali aj niekoľko vyrovnaných zápasov, ale víťazstvá im unikli pomedzi prsty. Spestrením turnaja boli zápasy na piesku, ktoré však boli poňaté veľmi rekreačne a pre zábavu. Na tomto poli Nitrančania dominovali vo všetkých zápasoch.

V nedeľu Nitrančania hrali o česť a snažili sa zakončiť turnaj víťazstvami. Strelecké trápenie vyvrcholilo v prvom nedeľnom zápase, kde Nitra nedokázala skórovať ani z najjasnejších pozícií a napokon jednou strelou z diaľky dosiahla prvé víťazstvo na turnaji, 1:0. V poslednom zápase sa súper ujal vedenia, dlhé trápenie v útoku zlomili Slováci v polovici zápasu a nakoniec otočili celkový výsledok na 4:1.

Celkovo môžeme zhodnotiť korfbalové pôsobenie na turnaji ako sklamanie. V prípade efektívnejšej streľby mohli mať na konte minimálne o 2-3 víťazstvá viac. Pozitívnou stránkou tohto turnaja je nadviazanie nových známostí a kamarátstiev a prísľub viacerých tímov, že sa zúčastnia Medzinárodného korfbalového turnaja v Nitre v júli 2016.“  Tomáš Sonnenschein, KK SPU Nitra.

KC Kamzíky Bratislava

Korfbalisti KC Kamzíky Bratislava sa po historicky prvej účasti v Slovenskej korfbalovej lige zúčastnili aj na priateľskom  študentskom korfbalovom turnaji v holandskom Eindhovene, organizovanom miestnymi korfbalovými nadšencami.

Náš tím vstupoval do turnaja s veľkými očakávaniami, avšak nie s veľkými ambíciami, keďže na korfbalovej mape sveta sa vyskytujeme len necelý polrok. Po zverejnení žrebu skupín sme boli nadšení, že si po prvý krát zmeriame sily s klubmi zo zahraničia ako sú Birmingham, Sheffield či s favoritom skupiny Mega Wroclaw z Poľska.

V prvých dvoch kolách nás čakali nevyspytateľní súperi z Veľkej Británie a domáceho Holandska.

Po peknom priebehu oboch zápasov sa nám podarilo zvíťaziť zhodne 4:2 a nálada v tíme závratne stúpla. V ďalších troch zápasoch skupiny sme však už ťahali za kratší koniec.

Po konečnom 4. mieste v skupine, sme odohrali aj trojčlennú mini skupinu o umiestnenie (25.-27. miesto). Tu sa nám podarilo zvíťaziť v oboch stretnutiach a tak sme turnaj ukončili na 25. mieste, čo bol pre nás neuveriteľný úspech, vzhľadom na našu prvú účasť v tomto turnaji.

Na záver zostáva ešte poďakovať organizátorom a najmä tímu KK SPU Nitra za podporu počas celého turnaja.“
Andrej Sitár, KC Kamzíky Bratislava.

Výsledky oboch tímov

KK SPU Nitra – The Hoods (ENG) 1:7

KK SPU Nitra – KV Fortis (NED) 2:3

KK SPU Nitra – Nomands (IRL) 3:8

KK SPU Nitra – Norwich University (ENG) 1:3

KK SPU Nitra – Cardiff University (WAL) 0:7

KK SPU Nitra – Sheffield University (ENG) 1:0

KK SPU Nitra – Southhampton University (ENG) 4:1

KC Kamzíky Bratislava – Birmingham (ENG) 4:2

KC Kamzíky Bratislava – Super Beste Vrienden (HOL) 4:2

KC Kamzíky Bratislava – Futura (HOL) 3:7

KC Kamzíky Bratislava – Mega Wroclaw (POL) 2:8

KC Kamzíky Bratislava – Skunk (HOL) 2:3

 Skupina o umiestnenie (25.-27. miesto)

KC Kamzíky Bratislava – Nottingham (ENG) 4:0

KC Kamzíky Bratislava – Sheffield (ENG) 3:1

Výsledky z beachkorfbalu:

KK SPU Nitra – Birmingham University (ENG) 7:2

KK SPU Nitra – Bonn University (GER) 8:6

KK SPU Nitra – Leicester (ENG) 12:1

Nadchádzajúce udalosti