Breaking News

Sústredenie seniorskej reprezentácie v poľskej Wroclawi

V rámci prípravy na júnovú kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy sa konal ďalší zraz seniorského reprezentačného tímu. Tentokrát naši hráči vycestovali do poľskej Wroclawi, kde ich okrem tréningov čakali aj 2 prípravné zápasy s miestnym klubom Balluff Wroclaw, momentálnym lídrom poľskej ligy. Pre zranenia, či chorobu sa nemohli zúčastniť 4 hráči užšieho výberu, Monika Záňová, Lujza Mojžišová, Romana Lihotská a Bohuš Šolta. Naskytla sa teda príležitosť zapojiť do prípravy aj ďalších hráčov. Domáci klub vytvoril pre naše družstvo vhodné podmienky na tréningy, zápasy, ubytovanie i stravovanie.

Tréner Hennie Baas zameral 2 tréningové jednotky na nácvik útočnej a obrannej hry. Vniesol do hry nové princípy s cieľom ju zrýchliť a zefektívniť. Snažil sa odstrániť u hráčov nesprávne návyky, aby sa zmenil typický východoeurópsky štýl hry. Dôraz kládol na pohyb jednotlivcov, zvlášť na zapojenie dievčat do hry a zvýšenie ich agresivity a bojovnosti v súbojoch.

V zápasoch mali hráči možnosť preniesť získané zručnosti do hry. V sobotňajšom zápase sa však nevyvarovali individuálnych chýb, čo sa prejavilo na hre a aj na výsledku, zápas skončil prehrou. S o to väčšou motiváciou sa pustili do súpera v nedeľu. Hra už viac napĺňala predstavy trénera, hráči sa snažili dodržiavať dohodnuté taktické pokyny. Už od začiatku zápasu získali výraznejší náskok a hernou disciplínou ho postupne stupňovali. Viacerým hráčom sa mimoriadne strelecky darilo, čo zvyšovalo sebavedomie celého tímu. Ako však zdôraznil tréner Baas, zápas družstvo vyhralo výbornou zodpovednou obranou.

Prípravné zápasy boli dôležitou previerkou tímu. Tréner mal možnosť overiť si herné schopnosti jednotlivých hráčov, vyskúšať rôzne kombinácie hráčov a hráčok, aby našiel tú najvhodnejšiu. Pozitívom bolo tiež, že hráči pôsobiaci v rôznych kluboch získali čas a príležitosť na poznanie herného štýlu spoluhráčov a zohranie sa. Ako to už pri takomto tréningovom nasadení väčšinou býva, nevyhli sa nám ani zranenia. Dúfame, že zranení hráči sa čoskoro zapoja do tréningového procesu. Do júnového turnaja zostáva ešte niekoľko mesiacov. Hráči majú teda dostatočný čas na individuálnu prípravu v kluboch. Rovnako odohrajú veľa zápasov v slovenskej, maďarskej či českej lige, kde majú možnosť zamerať sa na štýl hry, ktorý tréner od nich očakáva.

Výsledky zápasov:

Sobota:

Slovensko – Wroclaw   14 : 17 (7 : 10)

Bušík 3, Levčík 3, Záň 3, Bušíková 2, Fialová 1, Hlaváč 1, Kyseľ 1

 

Nedeľa:

Slovensko – Wroclaw 33 : 18 ( 13:4, 11:7, 9:7)

Bušík 7, Záň 5, Kyseľ 5, Fábik 3, Bušíková 2, Sviteková 2, Majorský 2, Hlaváč 2, Levčík 1, Levčíková 1, Mojžiš 1, Miklovičová 1, Fialová 1

 

Nadchádzajúce udalosti