Breaking News

Príprava slovenskej reprezentácie

Slovenska reprezentácia tento rok prešla veľkými zmenami, ktoré sa týkali nielen hráčov ale aj trénerov. Slovenská asociácia korfbalu ponúkla úlohu trénovania slovenskej reprezentácie bývalému holandskému reprezentantovi Henniemu Bassovi, ktorý momentálne žije v Čechách, a ten sa tejto úlohy zhostil veľmi rád. Pozíciu asistentky trénera si zobrala na starosti Eva Bušíková s Prievidze.

Prvé reprezentačné sústredenie, ktorého sa zúčastnilo viacero hráčov sa konalo 19.-20. septembra, kedy hráči absolvovali 5 tréningov. Keďže, tohto sústredenia sa nemohlo zúčastniť viacero hráčov, ktorých by chcel tréner vidieť, ešte aj druhého reprezentačného sústredenia sa zúčastnilo viacero hráčov. Druhé sústredenie sa konalo 24.-25. októbra. Počas tohoto sústredenia hráči absolvovali 4 náročné tréningy. Na základe týchto dvoch sústredení si tréner spolu s asistentkou trénera vybrali 16 hráčov (8 chlapcov a 8 dievčat), ktorí tvoria slovenskú reprezentáciu.

Ďalšie reprezentačné sústredenia sa plánujú v nasledujúcich mesiacoch. Začiatkom júna slovenskú reprezentáciu čaká aj prvý dôležitý turnaj a to EuropaCup, ktorý sa historicky po prvý krát odohrá v Nitre.

Slovenským reprezentantom gratulujeme k nominácií a držíme palce v zápasoch.

Nadchádzajúce udalosti