Breaking News

Slovenská národná korfbalová liga

1. kolo Slovenskej národnej krofbalovej ligy sa odohralo v sobotu 5.12. v Prievidzi.  Zápasy sa budú odohrávať turnajovým spôsobom, keď v každom kole sa na 1 mieste stretnú všetky družstvá. Po 11 rokoch sme veľmi radi, že k Nitre a Prievidzi sa opäť pripojila aj Bratislava s tímom KC Kamzíky Bratislava pod vedením Martina Záňa. Slovenská asociácia korfbalu rozhodla, že táto sezóna sa odohrá vo formáte Korfball4, ktorý je dynamickejší než tradičný osmičkový korfbal. Proti sebe nastupujú len 4 hráči za každé družstvo (2 ženy a 2 muži) a hrajú na 2 koše bez rozdelenia na útočnú a obrannú zónu. Každý zápas Tento typ korfbalu sa snaží Medzinárodná korfbalová federácia IKF presadiť v beachovej podobe do olympijského programu.

Celá súťaž začala už v piatok večer vzájomným zápasom prievidzských družstiev Diablov a Anjelov. Od 2.tretiny viedli Diabli, ale Anjeli sa postupne doťahovali, v poslednej minúte už však nestihli vyrovnať.

Prievidza Angels – Prievidza Devils 8:9
Majorský 3, Záňová 3, Bušíková E. 2 – Kyseľ 5, Mojžišová 2, Menčíková 1, Mendel 1

Postupne môžeme zhodnotiť sobotné vystupovanie všetkých tímov.

Prievidzskí Anjeli nastupovali len so 4 hráčmi, takže nemali možnosť striedania. Až v priebehu turnaja sa k nim pridala ďalšia hráčka. V prvom zápase prekvapivo nezachytili nástup nováčika súťaže z Bratislavy, ale svojimi skúsenosťami vývoj otočili a potvrdili úlohu favorita. Tú splnili aj v druhom zápase proti Corgoňom, keď počas celého zápasu navyšovali svoj náskok. Vo svojom poslednom zápase nastúpili proti Trogárom. Na konci prvej aj druhej tretiny vždy viedli o 1 kôš, v poslednej tretine však už nevládali proti čerstvejšiemu súperovi a ten otočili konečný výsledok.

Prievidzskí Diabli začali dominantne proti Corgoňom, keď im prvý kôš dovolili až za stavu 6:0. V druhom zápase si bez problémov poradili s Kamzíkmi, ktorí dokázali skórovať len jediný krát. V poslednom zápase sa stretli s Trogármi o celkové 1.miesto v tomto 1.kole. Skúsenosťami dominoval hlavne Maťo Mendel, ktorý dal proti tomuto súperovi 5 košov a Trogári sa v zápase nedostali ani na dostrel. Diabli tak po prvom kole zaujali v tabuľke SNKL vedúcu priečku.

Nitrianski Corgoni v prvom zápase proti Diablom nezachytili vstup do zápasu, keď sa dokázali presadiť až za nepriaznivého stavu 0:5. Celkové skóre nakoniec zodpovedalo priebehu zápasu. Vyrovnanejšia partia sa odohrávala v ich druhom zápase proti Anjelom. Corgoni nedovolili súperovi odskočiť výraznejším rozdielom a pred vstupom do tretej tretiny bol trojbodový náskok zvládnuteľný. Anjeli, ale náskok z rúk nepustili, v obrane nedovolili Nitančanom skórovať a pridali ďalšie tri body. V poslednom zápase si Corgoni chceli napraviť chuť proti Kamzíkom. Úvod zápasu bol síce nervózny, ale favorit si udržiaval mierny náskok. Odpor súpera definitívne zrazili v poslednej tretine.

Nitrianski Trogári sa najskôr stretli s nováčikom z Bratislavy. Od začiatku síce mali dvojbodový náskok, ale niekoľko šancí si vypracovali aj Bratislavčania, ktorí mohli v prípade presnejšej streleckej mušky zdramatizovať zápas. V druhom zápase proti Anjelom sa črtala dráma a napínavé stretnutie. Misky váh sa nakláňali raz na jednu, raz na druhú stranu. Priebeh bol vyrovnaný až do konca a Trogári rozhodli o svojom víťazstve až v poslednej minúte. Záverečný zápas turnaja mal byť jeho vyvrcholením. Stretli sa doteraz neporazené celky, ale svoju dominanciu potvrdil tím Diablov a od začiatku si vybudoval 3-4 bodový náskok, ktorý udržal až do konca zápasu.

Bratislavské Kamzíky prišli so širokou zostavou. Je vidieť, že v Bratislave je o korfbal záujem. V prvom zápase nastúpili výborne proti Anjelom, po 1.tretine viedli 3:1 najmä vďaka prasným strelám svojich dievčat. Nakoniec však Prievidžania ukázali svoje skúsenosti a v poslednej tretine strhli výhru na svoju stranu. V druhom zápase proti Trogárom im síce ušla 1.tretina, v 2. sa ale 2 košmi dotiahli na rozdiel jediného bodu. V poslednej časti však už jednoznačne dominovali Nitrančania. Bratislava nastúpila v 3.zápase proti dovtedy neporazeným Diablom. Tí svoju prevahu jednoznačne ukázali, keď za Kamzíkov dokázal skórovať len rodený Prievidžan Maťo Záň. V poslednom zápase na turnaji si Kamzíky zmerali sily s Corgoňmi, kde sa očakával vyrovnaný zápas. Bratislavčania ale dokázali v každej tretine skórovať len raz, čo nestačilo na nitrianskych korfbalistov, ktorý v každej perióde dali aspoň 2 koše. Každopádne bratislavský tím ukázal veľký potenciál, veď tréningy v Bratislave začali len v októbri.

Za dobre odvedené zápasy ďakujeme aj prítomným rozhodcom, Kotlářovi, Sonogovi, Sonnenscheinovi a Miklovičovej.

Výsledky zápasov:

Prievidza Angels vs. KC Kamzíky Bratislava 8:5
Strelci: Bušíková E. 5, Lihotská 2, Hlaváč 1 – Faragová 3, Dobiášová 1, Sitárová 1
Prievidza Devils vs. KK SPU Nitra Corgoni 10:3
Kyseľ 3, Menčíková 3, Paulovičová 2, Fábik 1, Mendel 1 – Bleho 1, Hraška 1, Levčíková 1
KC Kamzíky Bratislava vs. KK SPU Nitra Trogári 2:9
Faragová 2 – Fialová 5, Sonnenschein T. 2, Šolta 2
KK SPU Nitra Corgoni vs. Prievidza Angels  2:8
Bleho 1, Levčíková 1 – Bušíková E. 4, Majorský 2, Hlaváč 1, Sviteková 1
KC Kamzíky Bratislava vs. Prievidza Devils  1:10
Záň 1 – Menčíková 3, Fábik 2, Paulovičová 2, Kyseľ 1, Mendel 1, Mojžišová 1
KK SPU Nitra Trogári vs. Prievidza Angels  6:4
Fialová 2, Kusyová 2, Sonnenschein R.1, Sonnenschein T.1 – Bušíková E. 3, Hlaváč 1
KK SPU Nitra Corgoni vs. KC Kamzíky Bratislava 7:3
Bleho 3, Miklovičová 2, Formela 1, Levčíková 1 – Záň 2, Humaj 1
Prievidza Devils vs. KK SPU Nitra Trogári 8:4         
Mendel 5, Fábik 2, Paulovičová 1 – Fialová 3, Sonnenschein T.1

K celkovému uzavretiu kola zostáva odohrať vzájomný zápas dvoch nitrianskych tímov, ktorý sa uskutoční koncom decembra.

Ďalšie kolo Slovenskej národnej korfbalovej ligy sa bude konať v Nitre na koncom januára.

Tabuľka SNKL po nekompletnom 1.kole:

Družstvo Zápasy Výhry Remízy Prehry Skóre Body
1. Devils 4 4 0 0 37:16 8
2. Trogári 3 2 0 1 19:14 4
3. Angels 4 2 0 2 28:22 4
4. Corgoni 3 1 0 2 12:21 2
5. Kamzíky 4 0 0 4 11:34 0

Tabuľka najlepších strelcov po 1.kole:

Ženy Družstvo Počet
1. Eva Bušíková Angels 14
2. Andrea Fialová Trogári 10
3. Viktória Menčíková Devils 7
4. Ria Humajová Faragová Kamzíky 5
4. Katarína Paulovičová Devils 5
Muži Družstvo Počet
1. Juraj Kyseľ Devils 9
2. Matej Mendel Devils 8
3. Štefan Bleho Corgoni 5
3. Peter Fábik Devils 5
3. Bohuslav Majorský Angels 5

 

Nadchádzajúce udalosti