Breaking News

Prezentácia a rozvoj korfbalu na Slovensku

V nedeľu 13. septembra sa v Bratislave konala udalosť Športujúce mesto v Sade Janka Kráľa. Na tomto podujatí sa prezentovala aj Slovenská asociácia korfbalu. Pri stánku korfbalistov sa zastavilo mnoho ľudí, ktorí mali možnosť vyskúšať si tento netradičný šport. Pre záujemcov boli pripravené dva korfbalové koše, ktoré sa dali upraviť podľa veku záujemcov. Korfbalisti sa mohli tešiť veľkému záujmu detí, ktoré tento šport mimoriadne zaujal. Výsledkom tohoto podujatia je aj to, že sa korfbal dostal do ďalšieho mesta. Bratislavská základná škola na Drieňovej ulici prejavila záujem o trénovanie a hranie korfbalu na ich základnej škole.Deti si majú možnosť zahrať korfbal počas ich telesnej výchovy. Na základe dohody zo školou sa vo štvrtok od 20:30 konajú na škole tréningy aj pre dospelých.

Slovenský korfbal sa môže tešiť aj z rozvoja korfbalu na iných základných školách. V dedine Golianovo, ktorá sa nachádza neďaleko Nitry, majú možnosť trénovať korfbal deti vo veku 9-12 rokov. Tréningov sa zúčastňuje asi 14 detí, ktoré sú korfbalom veľmi nadšené.

V Prievidzi sa korfbalu tatkiež darí a tam deti trénujú dokonca až na dvoch základných školách. Na Spojenej piaristickej škole deti 4 až 6 ročníka a na ZŠ Dobšinského deti 5 až 7 ročníka. Pre deti je už teraz naplánovaný turnaj 12.12. v Prievidzi.

Nadchádzajúce udalosti