Breaking News

Medzinárodný korfbalový víkend 2015 v Nitre opäť veľkým úspechom

Medzinárodný korfbalový víkend v Nitre napísal svoju štvrtú kapitolu. Pôvodne sa na turnaj prihlásilo 12 tímov zo 6 krajín, bohužiaľ dva tímy svoju účasť na poslednú chvíľu museli zrušiť, ale aj napriek tomu sa turnaja zúčastnil rekordný počet tímov (10) z rekordného počtu krajín (6). Organizačnému tímu sa podarilo pritiahnuť tri nové kluby a sme veľmi radi, že na korfbalovú mapu turnaja pribudla ďalšia krajina – Poľsko.

V horúcom počasí sa odohrávali veľmi zaujímavé zápasy rôznej úrovne. V rámci stretnutí sa naplnili tri myšlienky tohto podujatia – zaujímavé korfbalové zápasy, zábava a spoznávanie nových korfbalových priateľov.

V A skupine si najlepšie počínal tradičný účastník turnaja a partnerský tím Nitranov, tím A.T.B.S. z Antwerp, ktorý prešiel skupinou bez zaváhania. V súboji o druhé miesto bojovali domáci Nitrania proti kvalitnému tímu z Wroclawu. Po prvom polčase boli na tom lepšie korfbalisti KK SPU Nitra, ale v druhom polčase sa hosťom z Poľska podarilo zápas otočiť a tak sa mohli tešiť na zápas o celkové tretie miesto. Nitrania v skupine zvíťazili nad univerzitnými tímami z Eindhovenu a z Manchestru a čakal ich boj o piatu priečku.

V B skupine bojovali o prvenstvo a finále tímy Kamionosok & K z Maďarska a víťaz domácej ligy, SKK Dolphins Prievidza. Tesný zápas rozhodli pre seba Maďari, ktorých tím sa skladal z viacerých súčasných aj bývalých reprezentantov. Prievidžania museli následne čeliť súperovi z Holandska, ktorý ich mohol pripraviť o druhé miesto v skupine. Aj tu sa zrodil najtesnejší výsledok a Slováci si zápas nenechali pustiť z rúk.

V zápasoch o celkové umiestnenie sa až na jeden prípad odohrávali veľmi tesné zápasy a ich kvalita postupne narastala. Zápasy o prvé tri miesta zniesli najprísnejšie kritéria korfbalu. Domáce tímy z Nitry sa umiestnili na celkovom šiestom a siedmom mieste. Prievidzské družstvo skončilo nakoniec na treťom mieste, keď v súboji o bronzovú priečku porazilo poľský tím z Wroclawu.

Výsledky slovenských družstiev:

KK SPU Nitra: výhry nad Attila2 13:0, Manchester1 15:1, prehry s Wroclaw 2:4, ATBS 5:7 a Attila1 6:8 v zápase o 5.miesto.

SKK Dolphins Prievidza: výhry nad Manchester2 11:3, Attila1 6:5, Nitra Legends 8:5 a Wroclaw 6:3 v zápase o 3.miesto, prehra s Kamionosok & K 4:5.

Nitra Legends: výhry nad Manchester2 15:0 a Manchester1 13:1 v zápase o 7.miesto, prehry s Attila1 5:1, Kamionosok &K 2:9 a Prievidza 5:8.

Celkové poradie: 1, Kamionosok &K (Maďarsko) 2, A.T.B.S. (Belgicko – Antrwerpy) 3, SKK Dolphins Prievidza (Slovensko) 4, AZS Wroclaw (Poľsko) 5, E.S.K.V. Attila 1 (Holandsko – Eindhoven) 6, KK SPU Nitra 7, Nitra Legends 8, Manchester University 1 (Anglicko) 9, Manchester University 2 (Anglicko) 10, E.S.K.V. Attila 2 (Holandsko – Eindhoven)

V nedeľu sa na nitrianskom kúpalisku odohrávala ďalšia časť bohatého víkendového programu. Dva beachkorfbalové kurty boli pripravené na ťažké boje pod horúcim Slnkom. Tri skupiny po 4 tímy priniesli celkovo 18 zápasov.

V A skupine dominoval domáci tím KK SPU Nitra, ktorý využil svoje skúsenosti z tohto turnaja a najmä v poslednom zápase o víťaza skupine exceloval a svojmu súperovi z Holandska pripravil zdrvujúcu porážku 14:2, keď sa presadili viacerými dvojbodovými košmi. V B skupine si výborne počínal prievidzský Family team, ktorý počas základnej skupiny inkasoval jediný kôš a zaslúžene postúpil do finálovej skupiny. V C skupine nenašiel premožiteľa víťaz sobotňajšieho turnaja – maďarský tím Kamionosok & K. Víťazi skupín sa stretli vo finálovej skupine o celkového víťaza. V prvom zápase domáci bojovali, ale na Maďarov nestačili, keď im k lepšiemu výsledku chýbali dva premenené koše. V druhom zápase proti Prievidžanom vstúpili do zápasu veľmi dobre. Ujali sa vedenia 3:1, avšak súper sa v druhom polčase na domácich dotiahol a vyrovnal na celkových 3:3. V poslednom zápase celého víkendu sa rozhodovalo o všetkom a v závislosti od tohto výsledku sa mohlo poradie akokoľvek zmeniť. Maďarský tím si víťazstvo nenechal vziať z rúk a počas celého víkendu nenašiel v Nitre premožiteľa. O druhom mieste pre domáci KK SPU Nitra rozhodlo lepšie skóre, ktoré odsunulo Family team na celkové tretie miesto.

Výsledky slovenských družstiev:

Nitra: výhry nad Manchester, ATBS, Attila, vo finálovej skupine remíza s Prievidzou 3:3, prehra s Kamionosok 5:3

Family team (Prievidza): výhry nad Wroclawou, Manchestrom a ATBS, vo finálovej skupine remíza s Nitrou 3:3 a prehra s Kamionosok 4:1

Immortal Morgáň (Prievidza):  výhra nad Manchestrom, prehry s Wroclawou a Kamionosok.

120 účastníkov turnaja si užilo dva krásne slnečné dni plné korfbalu a zábavy. Z pozitívnych ohlasov veríme, že o rok sa do Nitry opäť vrátia a prinesú aj svojich kamarátov, čím zvýšia počet tímov a kvalitu jednotlivých zápasov. Nitriansky turnaj si postupne získava dobré postavenie v korfbalovej rodine a už teraz sa všetci tešíme na jeho piaty ročník, ktorý sa uskutoční druhý júlový víkend v roku 2016.

Nadchádzajúce udalosti